Over NØLSON

NØLSON is een Nederlands herenmodemerk dat zich richt op tijdloze en kwalitatief hoogwaardige kledingstukken voor mannen. Deze kledingstukken noemen we “mens basics”. Ons bedrijf staat bekend om onze minimalistische ontwerpen en aandacht voor detail. Verder staat NØLSON bekend om zijn traditionele vakmanschap met een modern en strak Scandinavisch design. NØLSON biedt een rijk assortiment aan waar overhemden, poloshirts, truien en jassen te vinden zijn in diverse stijlen en kleuren.

Bestaansrecht

In het begin van 2016 ondervond NØLSON een probleem. Een overhemd van hoge kwaliteit kost namelijk al gauw rond de €100,-. Met deze gedachte heeft NØLSON het perfecte overhemd/shirt gecreëerd voor de man. Op deze manier maakt NØLSON het dragen van een stijlvolle maar ook comfortabele outfit toegankelijk voor iedere man.

Missie

Bij NØLSON is het creëren van het perfecte producten tegen een betaalbare prijs de missie die elke dag wordt nagestreefd. Het merk is opgericht met de gedachte dat iedere man de mogelijkheid moet hebben om er stijlvol uit te zien, zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen. Door traditioneel vakmanschap te combineren met een modern en strak Scandinavisch design is NØLSON erin geslaagd om de perfecte balans te vinden tussen kwaliteit en betaalbaarheid.

Het vakmanschap waar NØLSON voor staat, komt voort uit de rijke geschiedenis van de textielindustrie. Het merk werkt samen met zorgvuldig geselecteerde fabrieken die al decennialang ervaring hebben in het maken van kledingstukken van hoge kwaliteit. Elk NØLSON product wordt met de grootste zorg en aandacht gemaakt, van de selectie van de stof tot de laatste handmatige afwerkingen. Hierdoor is elk product van NØLSON niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook uniek en met liefde gemaakt.

Het Scandinavische design van NØLSON kenmerkt zich door de strakke lijnen, minimalistische details en tijdloze uitstraling. Door de focus op kwaliteit en functionaliteit, in plaats van trends en modegrillen, blijven de producten van NØLSON tijdloos en relevant. Of je nu op zoek bent naar een item voor een zakelijke gelegenheid, een casual vrijdag op kantoor of een avondje uit, bij NØLSON vind je altijd een item dat bij je past. "We got you!"

Visie

De visie van NØLSON is om een van de top 4 toonaangevende herenmerken in Nederland te worden. Daarom investeert NOLSON elke dag in het verbeteren en innoveren van onze supply chain, producten, service & brand experience.

Timeline

De reis van NØLSON is in 2016 begonnen toen het bedrijf één item introduceerde: het Stockholm cutaway overhemd. In de afgelopen jaren hebben we ons uiterste best gedaan om het assortiment uit te breiden. Nu hebben we maar liefst 26 producten in ons assortiment, waaronder overhemden, truien en dit jaar hebben we ook onze eerste jas geïntroduceerd.

Wat ooit begon als een startup vanuit de studentenkamer van Niek Koedam, is uitgegroeid tot een professioneel kledingmerk. Na de eerste maanden heeft het bedrijf zich verplaatst naar een gedeelde werkplek aan de Singel. Hier kreeg NØLSON een plek om hun klanten fysiek te ontvangen.

De eerste eigen fysieke vestiging van NØLSON bevond zich op de Flinkstraat 195. Hier heeft het bedrijf zich twee jaar lang gevestigd sinds 2018. Door de stijging in klanten, populariteit en natuurlijk omzet is het bedrijf uitgegroeid tot een bekend mannenmerk. Sinds 1 juli 2020 bevindt NØLSON zich nu op het bruisende Gerard Douplein, een populaire locatie met veel gezelligheid. Van deze plek zijn wij ook niet meer weg te slaan.

Populariteit blijft niet onopgemerkt

Media

NØLSON heeft de aandacht getrokken van verschillende mediabedrijven, wat de populariteit van het merk bevestigt. Het is duidelijk dat NØLSON zich in de afgelopen jaren heeft weten te onderscheiden van andere herenmodemerken in Nederland, wat heeft geleid tot een groeiende interesse in het merk. Verschillende bedrijven, waaronder Quote, Man-Man, Textillia, Manners en Fashion United, hebben artikelen geschreven over NØLSON en het unieke Scandinavische design in combinatie met traditioneel vakmanschap geprezen. NØLSON wordt beschouwd als een professioneel herenmerk met veel potentie om verder te groeien.

Bekende Nederlanders

NØLSON is voor iedereen met ambitie en een “work hard play hard” mentaliteit! Onder andere artiesten als Kevin, Boef, Lil Kleine, Jonna Fraser, Antoon, Broederliefde, Kaj van der Voort. Naast deze artiesten kleed NØLSON ook Valerio Zeno, Yuki Kempees, Juvat Westendorp, Jeffrey de Lange, Dani de Wit, Gijs Smal, Robin Pröpper en Defano Holwijn. Allemaal dragen ze de producten van NØLSON met stijl waar wij heel trots op zijn. Het feit dat deze beroemdheden kiezen voor NØLSON geeft aan dat het merk niet alleen populair is onder het grote publiek, maar ook bij invloedrijke personen in de entertainmentindustrie.

Samenwerkingen

Verder heeft NØLSON in het verleden verschillende winacties mogen doen met bekende merken, waaronder Sony, Schmidt optiek en Matt Sleeps. Binnen deze samenwerkingen heeft NØLSON winacties mogen organiseren om zo onze klanten te verrassen met een mooie prijs. Blijf op de hoogte van al onze winacties door je in te schrijven op onze nieuwsbrief en onze social media in de gaten te houden. NØLSON staat altijd open voor toekomstige samenwerkingen. Aarzel niet en stuur direct een mail naar info@nolson.nl.

Schermafbeelding-2019-09-26-om-09.41.32.png

“Making Quality Affordable”

Ontmoet het team

Niek Koedam

Niek is de oprichter van NØLSON. Hij heeft het bedrijf opgericht in 2016 vlak na het afronden van zijn studie. Niek heeft een achtergrond in ondernemerschap en is uiteindelijk gekomen op NØLSON. Met NØLSON wil hij laten zien dat traditioneel vakmanschap en modern design hand in hand kunnen gaan en dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn. Door zijn visie en doorzettingsvermogen heeft NØLSON zich inmiddels ontwikkeld tot een bekend en geliefd merk onder mannen in Nederland en daarbuiten.

“Chase your dream, while living the dream”

NIEK
JANNE

Janne ten Barge

Janne is in 2018 in het bedrijf gestapt en bekleed nu de functie “onderdirecteur” binnen NØLSON. Binnen het bedrijf speelt hij een belangrijke rol bij het ontwikkelen van de groeistrategie en het uitbreiden van het klantenbestand. Janne heeft een achtergrond in marketing en sales. Bij NØLSON is hij verantwoordelijk voor de marketing en sales en het ontwikkelen en implementeren van strategieën om de groei van het bedrijf te bevorderen.

“Why not try, dream big”

Robin van Engelenhoven

Robin is bij het NØLSON team gekomen in 2022 en bekleed de functie “Hoofd Content Creatie”. Hij houdt zich bezig met het creëren van visuele uitingen voor op de website, sociale-media kanalen en marketingcampagnes van NØLSON. Hij is verantwoordelijk voor het bedenken en uitvoeren van creatieve ideeën die aansluiten bij de visie en missie van NØLSON. Robin heeft een achtergrond in grafisch ontwerp, wat hem in staat stelt om visueel aantrekkelijke en impactvolle content te maken.

“Gevoel vertalen naar beeld, zodat het beeld inspeelt op gevoel.”

ROBIN

Kom jij ons team versterken?

Ben jij op zoek naar een MBO/HBO/WO stage binnen een sterk groeiend kledingbedrijf? Stuur dan een mail met je CV naar info@nolson.nl en word onze nieuwe collega!

In de media

Ook bekend van

Free_one-day_shipping

Gratis dezelfde dag verzonden

Geniet van gratis levering de volgende dag voor alle bestellingen boven € 80 in Nederland

Free_30-day_returns_instore

Gratis 30 dagen retour in onze fysieke winkel

Niet tevreden met onze producten? Ontvang je geld terug.

Only_the_best_quality

Alleen de beste kwaliteit

Al onze producten zijn met liefde & zorg gemaakt van hoogwaardige stoffen!

Customers_rate_us_4.9_5

Klanten geven ons 4.9/5

340+ positieve reviews op Google Shopping & 130+ op Facebook

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.