Duurzaamheid

sust-1
sust-2
sust-3
sust-4

Hoge kwaliteit producten

Omdat alleen de beste kan overleven!

Onze zelfgeproduceerde NØLSON shirts zijn gemaakt van een grote hoeveelheid stoffen. De stoffen die wij bij NØLSON gebruiken zijn gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit. Wij werken samen met een gespecialiseerde stoffenpartner die al meer dan 65 jaar ervaring heeft in het verhandelen en produceren van stoffen van hoge kwaliteit. De stoffen die wij gebruiken bevatten 100% katoen, gemengd katoen en linnen en gemengd katoen en synthetische stoffen zoals polyester.

Omdat ons productie- en ontwerpteam de stoffen rechtstreeks van onze productiepartners weet te halen, kan ons merk de hoogste kwaliteitsstandaard garanderen.

Creëer een groenere wereld met REGREENER©

Wij doneren €1 per bestelling aan Regreener!

Nølson werkt samen met Regreener. Regreener biedt de mogelijkheid om klimaatverandering tegen te gaan door de CO2-uitstoot te compenseren. Dit gebeurt door het planten van bomen, het beschermen van regenwouden en het ondersteunen van groene projecten. Compenseer de aankoop van uw NØLSON producten door te kiezen voor: *verzending zonder cadeauverpakking en wij doneren €1,- aan Regreener!
Logo-wit-donkergroen-blaadje-1

Zorg voor onze mensen

Omdat iedereen een betere wereld verdient om in te leven!

Bij NØLSON vinden wij dat iedereen het verdient om zich elke dag goed te voelen en er goed uit te zien, zonder na te denken over de gevolgen van hoe hun overhemd gemaakt is. Elke NØLSON drager kan vertrouwen op het productieproces van elk overhemd, zonder te kiezen tussen een duurzaam en een niet-duurzaam overhemd.

 

In het begin van 2016 besloten we onze droom te volgen in het creëren van hoge kwaliteit overhemden voor een eerlijke prijs. Om onze droom om te kunnen zetten in een realiteit reisden we af naar Shanghai, China. Na lange dagen zoeken door de stad Shanghai ontmoette onze oprichter Nicolaas zijn zakenpartner en vriend Damon. Dit was het begin van een echte relatie tussen Nicolaas en Damon. Omdat Nicolaas en Damon dezelfde leeftijd hebben en hetzelfde doel nastreven was het de perfecte match. Onze visie en missie bij NØLSON Shirts was om een lange termijn partnerschap te creëren waarin Damon en zijn familiebedrijf samen konden groeien.

Om er zeker van te zijn dat we een betere toekomst creëren in de mode-industrie, geloven we beiden dat het moet beginnen met het creëren van een sterke en eerlijke zakelijke relatie. Wij kunnen vertrouwen op Damon zijn hoge standaard productiekwaliteit en eerlijke productieomstandigheden, terwijl Damon kan vertrouwen op ons vermogen om eerlijke lonen te betalen terwijl we tegelijkertijd groeien. Wij zijn van mening dat het belangrijkste aspect van duurzaamheid de relatie is tussen alle partijen binnen de hele keten. Vertrouwen, eerlijke productie en het betalen van eerlijke productielonen en -prijzen creëren eerlijke productieomstandigheden waar iedereen van profiteert.

Ons productieteam zorgt ervoor dat alle producten in een duurzame en eerlijke omgeving worden gemaakt. Wij zijn van mening dat de productie van onze partners hier ook deel van moet uitmaken. Dit betekent dat ons productieteam bij NØLSON shirts de verantwoordelijkheid neemt om alle omstandigheden van de productie voortdurend te controleren en te bewaken. Van een milieuperspectief naar een mensenperspectief.

Efficiënte productie en inkoop

Want milieubewust inkopen betekent milieubewust produceren!

Echte duurzaamheid begint hier! Het productieproces is het begin van een duurzaam bedrijf. Wij innoveren voortdurend en leggen de lat hoger voor efficiënte inkoop en productie. Ons productie- en inkoopteam gebruikt geavanceerde data gedreven systemen om het inkoop- en productieproces te monitoren en te controleren. Het gebruik van deze data gedreven systemen stelt ons bedrijf in staat om groei en verkoop te volgen om zo precieze order schattingen te maken. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat elk shirt dat we produceren bij een tevreden klant terechtkomt.

Wij geloven dat duurzaamheid niet in één woord kan worden uitgelegd. Bij NØLSON shirts geloven wij in een mix van elementen en strategie. Wij geloven ook zeker niet in seizoensgebonden collecties en verspilling. Onze visie: "Elk overhemd dat wij produceren moet bij een tevreden klant terecht komen." Omdat ons ontwerpteam nooit uit voorraad-collecties creëert, hebben wij de mogelijkheid om de beste kwaliteit producten efficiënt in te kopen in de juiste hoeveelheden. Dit betekent dat we geen afval hebben en geen seizoensgebonden uitverkoop. Door deze strategie kunnen we het ons veroorloven om hogere lonen te betalen voor productiepartners en betere prijzen te betalen voor onze stoffen, terwijl we toch een gezond bedrijf hebben.

GEEN overproductie betekent GEEN afval!

Milieuverantwoordelijkheid

Er is geen plan(eet) B!

Als bedrijf vinden wij dat wij de verantwoordelijkheid hebben om onze milieu-impact zo veel mogelijk te beperken. Om onze producten te beschermen tegen bacteriën, vochtigheid en beschadiging moeten we onze producten wel volgens een bepaalde standaard verpakken. Wij hebben niettemin een manier gevonden om onze milieu-impact te beperken door het gebruik van plastic en papier te verminderen. Om ons gebruik van grondstoffen zoals plastic en papier te verminderen, werken we samen met een verpakkingsleverancier die ervoor zorgt dat al hun houten materialen zoals papier en kartonnen dozen 100% FSC gecertificeerd zijn en of 100% FSC gerecycled zijn.

ekot
FSC_Forests-For-All-Forever
wrap
Free_one-day_shipping

Gratis dezelfde dag verzonden

Geniet van gratis levering de volgende dag voor alle bestellingen boven € 80 in Nederland

Free_30-day_returns_instore

Gratis 30 dagen retour in onze fysieke winkel

Niet tevreden met onze producten? Ontvang je geld terug.

Only_the_best_quality

Alleen de beste kwaliteit

Al onze producten zijn met liefde & zorg gemaakt van hoogwaardige stoffen!

Customers_rate_us_4.9_5

Klanten geven ons 4.9/5

340+ positieve reviews op Google Shopping & 130+ op Facebook

Over NØLSON

Het merk NØLSON is opgericht in het begin van 2016. We hebben het perfecte shirt gemaakt voor de makers van deze generatie. Al onze producten worden met liefde en zorg met de hand gemaakt in het NØLSON atelier. Onze missie om het perfecte overhemd te creëren begon met het combineren van traditioneel vakmanschap met een modern en strak Scandinavisch design. Deze geweldige combinatie heeft geresulteerd in een overhemd gemaakt van de fijnste katoenen stoffen, uitzonderlijk vakmanschap en puur design.

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.