De Telegraaf: NØLSON Shirts – Ondernemen als kledingmerk

De 26-jarige Niek Koedam is oprichter van het kledingmerk NØLSON. De zaken gaan zo goed dat hij zelfs zijn eigen winkel in Amsterdam heeft. Michelle van de Telegraaf gaat bij hem langs om te vragen hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen.

Niek begon zijn reis als student die begon met het verkopen van overhemden vanuit zijn studentenkamer, en transformeerde zichzelf in een succesvolle ondernemer die zijn eigen kledinglijn runt. In de video wordt er dieper ingegaan op zijn inspirerende verhaal en de lessen die we kunnen leren van zijn reis naar succes.

Het begon allemaal toen Niek op zoek was naar een manier om wat extra geld te verdienen als student. Hij besloot om overhemden te ontwerpen en verkopen vanuit zijn studentenkamer. Het duurde niet lang voordat hij merkte dat hij veel enthousiaste reacties kreeg op zijn ontwerpen, wat hem motiveerde om verder te gaan met zijn ideeën.

Niek begon zijn bedrijf NØLSON officieel in 2016. Het was een uitdaging om zijn bedrijf van de grond te krijgen, vooral omdat hij nog studeerde en zichzelf moest onderhouden. Maar hij was vastbesloten om zijn bedrijf te laten slagen en was bereid om hard te werken om zijn doelen te bereiken. Het eerste product dat hij uitbracht was wit overhemd. Het was een hit en Niek ontving talloze bestellingen van mensen die het product wilden kopen. Dit was het begin van zijn reis als ondernemer en het succes van zijn eerste product gaf hem de motivatie om door te gaan.

In de daaropvolgende jaren werkte Niek hard aan het uitbreiden van zijn kledinglijn en het verhogen van de naamsbekendheid van NØLSON. Hij richtte zich vooral op sociale media en gebruikte platforms zoals Instagram en Facebook om zijn producten te promoten. Dit werkte goed en al snel groeide de populariteit van NØLSON onder jongeren in Nederland. Een van de belangrijkste lessen die we kunnen leren van Niek’s reis is dat doorzettingsvermogen en hard werken de sleutel zijn tot succes. Het is niet eenvoudig om een bedrijf van de grond te krijgen, vooral niet als je jong bent en nog studeert. Maar Niek was vastbesloten om zijn dromen waar te maken en was bereid om hard te werken om zijn doelen te bereiken.

Een ander belangrijk aspect van Niek’s succes is zijn focus op kwaliteit. Hij wilde niet alleen een kledinglijn creëren die er goed uitzag, maar hij wilde ook dat zijn producten van hoge kwaliteit waren en lang meegingen. Dit was een belangrijk aspect van zijn merkidentiteit en hielp hem om klanten terug te laten komen voor meer. Naast het leveren van kwaliteitsproducten, was het voor Niek ook belangrijk om een merk te creëren dat betekenis had voor mensen. NØLSON is niet alleen een kledingmerk, het is een beweging die mensen inspireert om hun dromen waar te maken en hun eigen pad te volgen.

Niek heeft een duidelijke visie voor zijn bedrijf: Making Quality Affordable. Ook zorgt hij ervoor dat de productie plaatsvindt onder eerlijke omstandigheden. Het is mooi om te zien dat Niek niet alleen oog heeft voor de winst, maar ook maatschappelijk verantwoord onderneemt. Het succes van NØLSON blijft niet onopgemerkt. Niek wordt uitgenodigd om zijn verhaal te vertellen bij verschillende mediabedrijven waaronder de Telegraaf.

Al met al is het verhaal van Niek en zijn kledingmerk NØLSON een mooi voorbeeld van eerlijk ondernemen. Hopelijk zal zijn succes anderen motiveren om ook te streven naar duurzame en eerlijke productie en consumptie.

Bekijk het hele verhaal het Youtube account van de Telegraaf.

https://www.youtube.com/watch?v=ljIdzHbN2ek

Share this post

Niek