De voordelen van een cutaway boord!

Wat is een cutaway boord?

Een cutaway boord is een type boord dat veel wordt gebruikt in herenshirts. Het is een boord die veel open ruimte heeft tussen de twee punten, waardoor het gezicht meer wordt blootgesteld. De naam “cutaway” komt van de vorm van de boord, die lijkt op een stuk taart dat uit de rest van het shirt is gesneden. Dit boord wordt vaak geassocieerd met formele of geklede gelegenheden, maar kan ook casual gedragen worden afhankelijk van het materiaal en de styling van het shirt. Het cutaway boord is de laatste jaren steeds populairder geworden vanwege de moderne en elegante uitstraling.

Een overhemd is een belangrijk kledingstuk voor mannen. Het kan een outfit maken of breken. Een van de belangrijkste elementen van een overhemd is de boord. Het boord kan bepalend zijn voor de uitstraling van de persoon die het draagt. Een van de meest populaire kragen is de cutaway boord. Deze kraag heeft een wijde opening tussen de punten en wordt vaak gezien als een moderne en elegante keuze.

cuatway overhemden

De voordelen van een cutaway boord

Casual en formeel

Een van de belangrijkste voordelen van een cutaway boord is dat deze geschikt is voor zowel casual als formele gelegenheden. De wijde opening tussen de punten van de boord zorgt voor een modern en stijlvol uiterlijk, terwijl de kraag zelf nog steeds klassiek en tijdloos is. Hierdoor kan het overhemd zowel gedragen worden naar een zakelijke afspraak als naar een feestje of diner.

Ruimte voor de stropdas

Een ander voordeel van een cutaway boord is dat deze ruimte biedt voor een brede stropdas. Traditionele kragen hebben vaak een nauwere opening tussen de punten, waardoor een bredere stropdas niet goed past. Bij een cutaway boord is dit geen probleem en kan een bredere stropdas gemakkelijk gedragen worden. Dit zorgt voor een meer evenwichtige look en voorkomt dat de das teveel opvalt of juist niet opvalt.

Geschikt voor iedereen

Daarnaast is een cutaway boord ook zeer geschikt voor mensen met een langere nek. De wijde opening tussen de punten van de kraag zorgt voor een optische illusie van een kortere nek, wat kan bijdragen aan een gebalanceerd uiterlijk.

Ruimte voor accessoires

Een ander voordeel van deze boord is dat deze veel ruimte biedt voor accessoires. Een das-clip of een speld kan gemakkelijk bevestigd worden aan de kraag zonder dat dit afbreuk doet aan de uitstraling van het overhemd.

Comfort en bewegingsvrijheid

Tot slot biedt een cutaway boord ook veel comfort en bewegingsvrijheid. De wijde opening zorgt ervoor dat het boord niet te strak om de nek zit en niet belemmerend is tijdens het dragen. Dit maakt een cutaway boord ideaal voor mensen die de hele dag door moeten bewegen.

De NØLSON producten met dit boord

NØLSON cutaway overhemden zijn het ultiem van comfort en stijl. Gemaakt van de fijnste stoffen. Deze katoenen overhemden zijn niet alleen duurzaam, maar ook comfortabel en stijlvol. Of u nu op zoek bent naar een casual, ontspannen stijl of een meer geklede look, NØLSON heeft een variatie aan stijlen om uit te kiezen, waaronder natuurlijk onze collectie aan cutaway overhemden. Verder zijn onze polo’s, button down overhemden en linnen ovrhemden ook voorzien van dit stijlvolle boord.

De cutaway overhemden zijn gemaakt om bij elke gelegenheid gedragen te worden. Of je nu een avondje uit gaat, een belangrijke afspraak hebt op je werk of tijdens een date. Geschikt voor elke situatie.

 

Polo groen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

overhemdenoverhemden

 

 

 

Share this post

Niek